Ce inseamna cand visezi ca faci sex

Am modificat articolul ultima data pe: 24.05.24

 

Probabil ca daca visezi serpi, broscute, magarusi violet sau orice altceva, poti sa mai intrebi printre prietene si vecine care e semnificatia unui asemenea vis. Dar ce inseamna atunci cand visezi ca faci dragoste… si nici macar nu cu partenerul tau stabil, ci cu altcineva?

 

Preocuparea pentru vise erotice a existat dintotdeauna; inclusiv psihologii si psihanalistii au studiat acest fenomen si i-au oferit o multime de interpretari, avand in vedere ca e vorba despre un proces atat de intim al vietii umane. Asadar: ce inseamna cand visezi ca faci dragoste?

 

Ce spun psihologii?

La modul foarte general, psihologii au cazut de acord asupra intrebarii “de ce visam?”: pentru ca subconstientul nostru este preocupat de anumite probleme, pe care nu reusim sa le constientizam pentru a le descoperi semnificatia. Desi universalitatea viselor a fost contrazisa, se considera ca, in vis, sexul este doar o metafora.

Ce inseamna cand visezi ca faci dragoste cu cineva cunoscut?

Multe femei se intreaba ce inseamna cand visezi un barbat pe care il cunosti si se simt usor vinovate pentru imaginatia lor bogata. Nu ar trebui; de pilda, specialistii spun ca daca visezi ca faci sex cu seful tau, acesta este un semn al unei nemultumiri personale legate de propria persoana. 

In sinea ta, contesti autoritatea, pe care iti vine greu sa o suporti; iti doresti sa fii mai asertiva si sa domini situatia, nu numai la serviciu, ci in intreaga ta viata. 

In cazul in care te intrebi ce inseamna cand visezi persoana de care iti place, ei bine, poate fi doar un mod de refulare a dorintelor intense din subconstient. Dar daca e vorba, de pilda, despre un coleg de serviciu, se poate interpreta si ca un soi de invidie pentru calitati pe care le are si pe care ti le-ai dori. 

 

Ce inseamna cand visezi ca te saruti cu o persoana de acelasi sex?

Se spune ca daca ai asemenea vise care implica preludiu sau activitate sexuala cu o persoana de acelasi sex, ele pot fi interpretate ca un nivel redus de respect pentru propria persoana. Atunci cand esti nemultumita de tine, cand iti minimizezi calitatile, mintea ta te poate “pacali” trimitandu-ti o femeie in vis. 

Dupa cum vezi, nu e nevoie sa intri in panica; nu ai inclinatii homosexuale de care nu esti constienta. Dar indiferent de orientarea sexuala sau de cine te viziteaza in vis, o saltea de calitate merita luata in considerare pentru o noapte odihnitoare, caci somnul e sanatate.

Ce inseamna cand visezi ca faci dragoste cu o persoana straina?

Uneori, oamenii se intreaba ce inseamna cand visezi persoana iubita insa, in vis, ai o relatie sexuala cu altcineva? Se spune ca e un vis relativ frecvent printre persoanele care tocmai au progresat in relatie. 

Daca genul acesta de vise revine frecvent, specialistii spun ca e posibil ca ele sa fie un indiciu al faptului ca nu esti pe deplin impacata cu ideea acestei relatii. Dar adulterul in vis poate aparea si in sens invers: tu sa fii persoana inselata. In acest caz, se pare ca este o manifestare a sentimentului ca esti neglijata, ca nu primesti atentia pe care ti-ai dori-o si care te-ar face fericita. 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu