Cea mai buna saltea antiescare

Am modificat articolul ultima data pe: 22.07.24

 

Saltele antiescare – Opinii si recenzii in 2024

 

Necesitatea unei saltele antiescare poate fi o realitate trista, temporara sau permanenta, care trebuie remediata cat de curand posibil. Unul dintre cele mai bune modele disponibile pe piata este Moretti Piuma Up, o piesa simpla, din categoria celor cu compresor, care ofera suportul adecvat pacientului, dar si un masaj bine-venit, care stimuleaza circulatia sangelui si previne aparitia leziunilor caracteristice. Compresorul este silentios, astfel incat functionarea sa sa nu deranjeze pe timp de noapte, iar salteaua e confectionata din PVC, ceea ce o face foarte usor de igienizat. Iar daca preferi un alt gen de produs, o alternativa interesanta este si Moretti LAD462.

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cea mai buna!

Moretti Piuma Up
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Este un model cu structura tip fagure si cu compresor, cu ciclu de functionare relativ scurt, care face un masaj eficient si stimuleaza circulatia sangelui. Compresorul este silentios, iar salteaua este foarte usor de igienizat.

Pe timp de vara, PVC-ul poate determina incalzire si transpiratie excesiva, asadar usurinta in igienizare impune niste masuri suplimentare pentru un confort optim.

Este unul dintre produsele cu cel mai interesant raport intre pret si calitate, usor accesibil, confortabil, eficient, foarte simplu de intretinut si de folosit, prin urmare il consideram o alegere inspirata cu care nu poti da gres.

A 2-A OPTIUNE!

Moretti LAD462
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Este un model de buna calitate, disponibil la un pret accesibil, care promite o sustinere eficienta, minimizand presiunea in dreptul proeminentelor osoase si realizand un masaj eficient care imbunatateste circulatia sangelui.

Modelul functioneaza in intervalul de presiune 30 - 80 mm Hg, ceea ce e un pic mai putin decat media pentru acest tip de produs.

Este un model accesibil din punct de vedere financiar, ideal pentru persoanele cu o greutate corporala ceva mai mica, usor de intretinut si de igienizat, cu un ciclu de lucru ceva mai scurt decat media, lucru care imbunatateste circulatia.

A 3-a Optiune!

Moretti NXT663
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Produsul este unul din gama superioara de calitate, prezentat ca fiind unul ergonomic, care previne si ajuta la vindecarea escarei multumita structurii cu presiune variabila, care imbunatateste circulatia sangelui.

Produsul este confectionat din doar 18 celule; exista o singura celula de rezerva, dar nu exista informatii despre posibilitatile ulterioare de reparare.

Din punctul de vedere al confortului, acest produs este unul de excelenta calitate, care are avantajul de a reduce umiditatea si de a favoriza circulatia aerului, factori foarte importanti pentru sanatatea pielii.

 

 

Pareri despre cele mai bune saltele antiescare 

 

Oricare dintre noi poate trece prin momente dificile in viata, in care imobilizarea la pat sa ne predispuna unor eventuale probleme severe. O saltea antiescare poate fi de mare ajutor, si iata care sunt cateva dintre cele mai apreciate modele de pe piata.

 

Saltea antiescare cu compresor

 

Moretti Piuma Up

 

Multi dintre cumparatori prefera varianta de saltea antiescare cu cumpresor, deoarece este o alternativa fiabila, simplu de folosit si, cel mai important, foarte eficienta. Modelul pe care ti-l propunem poate fi utilizat atat la spital, cat si acasa si are cateva avantaje importante.

In primul rand, dimensiunile sunt generoase: 200 cm lungime, 90 cm latime, ceea ce inseamna ca se potriveste si adultilor inalti. Putand sustine eficient pana la 135 kg, ea poate fi folosita si de persoanele ceva mai corpolente. In al doilea rand, dispozitivul este foarte usor de intretinut, fiind confectionat din PVC, ceea ce inseamna ca il poti igieniza rapid. 

Ciclul de lucru al compresorului este de 6 minute; odata intervalul de timp expirat, structura tip fagure pe care o are aceasta saltea antiescare, ieftina si buna, se umfla si dezumfla in zone alternative, astfel incat sa realizeze un masaj eficient si sa stimuleze circulatia sangelui, prevenind aparitia ranilor de decubit. 

 

 

NextFarma 2071

 

Conform studiilor clinice, o saltea antiescare cu compresor este o modalitate eficienta de a preveni formarea leziunilor de escare, dar si de grabire a vindecarii celor aparute deja. Iar modelul pe care ti-l propunem are avantajul unor costuri minime de exploatare, un calcul simplu demonstrand ca factura ta la curent va creste nesemnificativ. 

Considerata a fi un bun exemplu de saltele antiescare, ieftine si bune, aceasta piesa are abilitatea de a-si autoregla functionarea dependent de greutatea pacientului, astfel incat sa ii ofere acestuia un masaj binevenit si sa previna aparitia zonelor de presiune. Pe intreaga suprafata a saltelei este 130 de bule, in interiorul carora presiunea variaza intre 40 si 100 mm Hg. 

Un ciclu de lucru dureaza 12 minute, dar compresorul este atat de silentios, incat nu te va deranja deloc pe timp de noapte. Dimensiunile saltelei sunt de 90 x 200 cm, grosimea maxima fiind de 7.6 cm. Ea este confectionata din PVC cu o grosime de 30 microni, ceea ce ii confera o rezistenta buna si o face foarte usor de igienizat. 

 

 

Antar AT52101

 

Multe pareri despre cele mai bune saltele antiescare mentioneaza faptul ca un produs pe baza de compresor este foarte eficient in prevenirea leziunilor de decubit, dar ca poate ingreuna momente delicate ca spalarea sau transportul bolnavului. Nu si in cazul acestui model! 

Aceasta saltea antiescare, la un pret bun, are avantajul a doua moduri de functionare. Unul dintre ele, cel recomandat pentru majoritatea timpului, este un program variabil care umfla si dezumfla alternativ celulele din structura de fagure a piesei. Multumita masajului realizat astfel, stimuleaza circulatia sangelui si previne aparitia leziunilor. 

Cel de-al doilea mod de functionare este unul static, in care intreaga saltea este umflata uniform. Desi in aceasta situatie eficienta ei este anulata, e o facilitate binevenita, care permite realizarea unor manevre de igiena, de pilda, care ar deveni dificile pe un suport in permanenta miscare. Greutatea maxima sustinuta este de 130 kg, iar dimensiunile totale sunt de 200x90x7cm. 

 

 

Vivocare Corsy

 

In categoria cautata de saltele antiescare, la preturi bune, acest model merita si el atentia oricarui cumparator. Primul lucru pe care il apreciem este legat de aspectul vesel: verdele te binedispune de la prima privire si e o schimbare binevenita. Dar motivele sa alegi acest model continua. 

Alimentarea compresorului se face direct la reteaua de curent; piesa este complet umflata in 20 minute, dupa care compresorul va intra in ciclurile de lucru normale, cu durata de 12 minute. Structura saltelei este de tip fagure, cu 200 de celule care se umfla si dezumfla si in interiorul carora presiunea variaza intre 40 si 130 mm Hg. Trebuie sa spunem si ca piesa poate sustine fara probleme o greutate totala de 130 kg. 

Consumul energetic este mic, deci nu e cazul sa iti faci probleme in legatura cu valoarea facturii. Piesa e fabricata din PVC, ceea ce o face usor de intretinut. Pentru accidente neprevazute, in set vei gasi si un kit de reparatie.

 

 

 

Saltea antiescare Moretti

 

Moretti LAD462

 

Cautata de multi cumparatori, aceasta saltea antiescara Moretti este un produs fiabil si de incredere, pe care il poti folosi fara probleme pentru o perioada indelungata. Unul dintre marile avantaje propuse de acest model este sistemul de fixare a saltelei pe pat, ceea ce e de mare ajutor in cazul unei persoane imobilizate. 

Produsul este unul confectionat din PVC de 0.3 mm grosime, ceea ce face ca aceasta saltea antiescare, la pret bun, sa fie foarte usor de igienizat. In set vei gasi si pompa cu alimentare la retea, cu un debit de aer de 6 – 7 litri pe minut si cu un ciclu de lucru care dureaza 6 minute; multumita lui, celulele din structura saltelei se umfla si se dezumfla frecvent, realizand un masaj binevenit.

Stimularea circulatiei sangelui asigura o mai buna oxigenare a tesuturilor si previne aparitia leziunilor, contribuind de asemenea la vindecarea celor mai vechi. Presiunea din interior variaza intre 30 si 80 mm Hg, ceea ce face ca piesa sa fie foarte confortabila. 

 

 

Moretti 2072

 

Urmatoarea noastra propunere este un set care include o saltea antiescare Moretti, un compresor si o spuma profesionala pentru curatarea pielii pacientilor imobilizati la pat. Kitul poate fi folosit pentru ingrijirea oricarei persoane, fiind primul pas catre o stare de sanatate stabila. 

Utilizabil atat pentru preventie, cat si pentru accelerarea vindecarii, acest tip de saltele antiescare, la preturi bune, actioneaza multumita unui sistem de reglare a presiunii in functie de greutatea pacientului. Intervalul de presiune variaza intre 40 si 100 mm Hg, un ciclu durand 12 minute.

Functionarea compresorului nu trebuie intrerupta, altminteri eficienta saltelei este anulata. Totusi, nu e cazul sa iti faci griji cu privire la valoarea consumului. Piesa este fabricata din PVC rezistent si simplu de curatat; in set vei gasi de asemenea un kit special pentru reparatii. Pentru ca sistemul sa functioneze ireprosabil, utilizatorul trebuie sa aiba greutatea cuprinsa in intervalul 40 – 135 kg. 

 

 

 

Saltea antiescare ortopedica

 

Moretti NXT663

 

Cu o saltea antiescare ortopedica, orice pacient imobilizat la pat se va simti mai confortabil si va avea sanse mai mari sa isi mentina starea de sanatate in limite normale. Setul pe care ti-l propunem este un veritabil sistem antidecubit, care are numeroase beneficii: elibereaza zonele de presiune, ofera ventilatie si reduce umiditatea.

Considerata a fi una dintre cele mai bune saltele antiescare, aceasta piesa e fabricata din materiale certificate si sigure. Combinatia de nylon si PVC este conforma normelor europene, iar constructia este una inteligenta, care permite inlocuirea unei intregi celule in cazul in care aceasta ar fi deteriorata. 

In structura saltelei exista 18 celule interschimbabile; salteaua este una groasa, de 11 cm, si ofera o suprafata de odihna de 200 x 90 cm. Intervalul de presiune in care functioneaza este de 40 – 100 mm Hg, piesa fiind adecvata pentru persoane cu greutatea intre 40 si 135 kg. Avand in vedere parametrii de lucru, este ideala nu numai pentru preventie, ci si pentru a accelera vindecarea. 

 

 

Kid-Man 247

 

O saltea antiescare ortopedica este o alegere inteleapta pentru persoanele care sunt obligate sa petreaca foarte mult timp la pat si care nu au prea multe premize de a se ridica curand. In cazul lor, o solutie care sa previna aparitia ranilor de decubit este esentiala pentru mentinerea starii de sanatate.

Produsul pe care ti-l propunem in continuare este unul avangardist: discutam despre o rama in care sunt asezate bucati de spuma de inalta elasticitate, asemeni pieselor unui puzzle. Piesele pot fi indepartate independent una de cealalta, pentru a permite protejarea si ventilarea zonelor deja afectate.

Piesele detasabile sunt din spuma de foarte mare densitate si sunt crenelate, pentru a incuraja circulatia aerului. Pielea uscata si presiunea redusa care actioneaza asupra ei fac improbabila aparitia ranilor. Salteaua este imbracata intr-o husa detasabila, hipoalergenica, special tratata impotriva dezvoltarii bacteriilor. Pentru ca nu exista o pompa, salteaua este mai usor acceptata, nefiind nevoie de perioada de obisnuire cu bazaitul unui compresor care umfla si dezumfla produsul. 

 

 

Ricant SY400

 

Unul dintre cele mai importante avantaje ale acestui model de saltea este legat de faptul ca e conceputa in asa fel incat sa sustina o greutate mai mare decat majoritatea modelelor din aceasta gama, ea putand suporta eficient pana la 140 kg. 

Mai mult decat atat, presiunea din interiorul cilindrilor este reglabila in functie de greutatea beneficiarului. De asemenea, spre deosebire de alte modele de pe piata, acesta este aprobat de Ministerele Sanatatii din Romania si Italia, fiind certificat ca un dispozitiv medical. 

Ciclul de lucru al pompei este de 8 minute. Multumita structurii speciale, piesa permite o foarte buna ventilatie, ceea ce reduce semnificativ riscul aparitiei de leziuni. Dimensiunile suprafetei de odihna sunt cele standard, 200 x 90 cm, dar inaltimea de 11 cm e mai mare decat media, ceea ce sporeste confortul. Posibilitatea de inlocuire individuala a cilindrilor deteriorati este un mare avantaj, care ii sporeste mult durata de utilizare.

 

 

Ricant SY200

 

Acest model este un produs mai nou aparut pe piata, care iti pune la dispozitie cateva imbunatatiri atractive. De pilda, pompa cu care este prevazuta salteaua include un regulator electric care o face mai performanta, mai rezistenta si, foarte important, mai silentioasa. 

Piesa li se adreseaza bolnavilor cu greutatea de cel mult 110 kg; ea preia peste 70% din rolul pe care il au intoarcerile bolnavului de pe o parte pe cealalta din ora in ora, manevra foarte dificil de realizat. Pompa cu presiune alternativa, care umfla celulele care alcatuiesc salteaua, degreveaza corpul bolnavului de o parte importanta din presiune, stimuland microcirculatia. 

Modul de imbinare a celulelor care intra in componenta saltelei este unul inovator, ceea ce sporeste durata de viata a piesei. De altfel, produsul este considerat un dispozitiv medical, certificare conform directivelor europene care ii garanteaza eficienta si calitatea. Cu o garantie de un an pentru saltea si nelimitata pentru pompa, setul poate fi o alegere foarte buna. 

 

 

 

Ghid de cumparare 

 

In cazul in care esti in postura de a ingriji o persoana imobilizata la pat, cea mai buna saltea antiescare iti poate fi de un real ajutor, prevenind aparitia complicatiilor si a infectiilor cutanate datorate lipsei de miscare, umiditatii si circulatiei sangvine deficitare. Cum sa alegi insa produsul care ti se potriveste cel mai bine? Care sunt parametrii de care ar trebui sa tii cont ca sa fii sigur ca ai facut cea mai buna alegere?

Principiu de functionare: Exista doua tipuri principale de saltele antiescare, construite pe doua principii diferite de actiune. 

Modelul cel mai comun este cel al saltelei cu compresor. Discutam despre o saltea de o persoana, cu un concept pe model fagure, care este permanent conectata la o pompa ce functioneaza pentru a umfla si dezumfla, alternativ, celulele pe care se sprijina corpul bolnavului.

O alternativa este salteaua din spuma de inalta densitate. Este un concept economic, in sensul ca varianta este independenta energetic, neavand nevoie permanent de o sursa de curent. interiorul acestui tip de saltea este construit similar unui puzzle, astfel incat sa poti indeparta piese in zonele proeminentelor osoase, sau daca pacientul are deja leziuni care au nevoie de protectie pentru a se vindeca.

Piesele din structura acestui puzzle sunt la randul lor special conformate incat sa permita o cat mai buna ventilatie; datorita acestei tehnologii, umezeala este tinuta la distanta de pielea pacientului, lucru care e de asemenea de natura sa previna aparitia problemelor. 

 

Structura: In gama produselor cu compresor se remarca doua tipuri principale de structuri: una tip fagure, cu celule de dimensiuni mici, intercalate, si cea pe baza de cilindri gonflabili. 

Structura tip fagure are avantajul de a permite umflarea si dezumflarea alternativa pe suprafete mici, ceea ce este confortabil pentru pacient care nu va percepe disconfortul unui suport minim pe zonele cu presiune redusa. Pe de alta parte, in cazul deteriorarii, acest tip de saltea nu se poate repara decat cu petice adezive, a caror rezistenta este discutabila in timp.

Structura pe baza de cilindri gonflabili este in general mai solida. Dar cel mai important avantaj al acestui concept este legat de faptul ca modul de conectare a cilindrilor permite detasarea lor independenta, pentru inlocuirea completa a pieselor deteriorate. Producatorul iti poate pune la dispozitie elementii de schimb.

 

Presiune: Intervalul de presiune porneste in general de la 30 mm HG, desi cel mai adesea vei gasi specificatii care mentioneaza valoarea de 40 mm Hg. Ca limita superioara, unele modele destinate persoanelor cu o constitutie mai fina au valoarea de 80 mm Hg, in timp ce majoritatea se opresc la o presiune maxima de 100 mm Hg. 

 

Greutatea maxima suportata: Acesta este un parametru foarte important, mai ales ca persoanele imobilizate la pat au tendinta de a se ingrasa, avand in vedere lipsa activitatii fizice. Pentru o persoana cu o constitutie normala, o valoare de 100 kg este una buna, dar pentru un barbat inalt si mai corpolent va trebui sa cauti o saltea mai rezistenta: nu iti va fi greu sa identifici oferte care pot sustine pana la 140 kg. 

 

Gradul de mobilitate al utilizatorului: O saltea antiescara este buna in cazul oricarei persoane cu mobilitate limitata, care petrece mai mult timp in pat, insa este obligatorie in cazul celor care stau doar la orizontala si nu se pot nici macar rasuci de pe o parte pe alta. 

Calitatea saltelei si eficienta sa trebuie alese si in functie de gradul de mobilitate pe care il are pacientul, caci o persoana care a suferit un accident vascular si este complet paralizata are nevoie de ingrijire permanenta, in timp ce un pacient cu mobilitate limitata, dar existenta, se va descurca si cu un model mai putin performant. 

 

Intretinere: Mai ales in cazul persoanelor care nu se pot deplasa, un produs usor de curatat si de intretinut este o alegere inteleapta, mai ales ca riscul de accidente legate de folosirea toaletei este crescut. Este principalul motiv pentru care majoritatea producatorilor prefera sa confectioneze saltelele din PVC, care poate fi curatat foarte usor cu o laveta si cu solutii diverse de igienizare. 

Daca optezi pentru unul dintre modelele din spuma, trebuie sa fii constient de faptul ca indepartarea urinei imbibata in structura lor este cel putin dificila. In acest caz, iti recomandam sa investesti si intr-o husa impermeabila, cu care sa protejezi suplimentar salteaua. 

Garantie: Studiind oferta de pe piata, vei observa ca cele mai multe produse au garantie de un an pentru salteaua propriu-zisa; garantia compresorului este in general mai mare, unii producatori oferind garantie pe viata pentru acesta. 

Exista, insa, si modele garantate pentru 24 luni; in general, ea e oferita pentru piesele alcatuite din fragmente cilindrice individuale. 

 

 

 

 Intrebari frecvente 

 

Merita sa cumpar saltea antiescare second hand? Cum se dezinfecteaza?

Este discutabil daca merita sa nu sa investesti intr-o saltea la mana a doua. Modelele confectionate din PVC au avantajul de a putea fi foarte usor igienizate si dezinfectate, dar in cazul lor durabilitatea este un motiv de ingrijorare. Pe de alta parte, saltelele din spuma sunt mult mai greu de dezinfectat, desi durata lor de viata este aproape nelimitata.

Cum actioneaza o saltea antiescare?

Salteaua antiescare este gandita astfel incat sa reduca presiunea continua pe anumite zone ale corpului. In aceste zone, circulatia sangvina este deficitara, ceea ce inseamna ca tesuturile insuficient irigate cu sange sunt predispuse la moarte tisulara si necroze.

 

Cat de eficienta este o saltea antiescare?

Daca este aleasa si folosita corespunzator, salteaua antiescare este foarte eficienta, putand preveni aparitia de leziuni si contribuind la vindecarea mai rapida a celor deja aparute. Trebuie insa sa fii atent ca ea sa fie adaptata greutatii pacientului, iar acesta sa fie ingrijit conform recomandarilor specialistilor. 

 

 

 

3 situatii in care sunt necesare saltelele antiescare

 

Salteaua antiescare este folosita mai frecvent decat ai crede. 

In cazul unei persoane complet imobilizata la pat, o astfel de piesa poate preveni aparitia unor rani foarte urate, dureroase si care tind sa se vindece foarte greu, avand in vedere ca e aproape imposibil de inlaturat complet cauza care le-a provocat.

O saltea antiescare este utila si in cazul pacientilor partial imobilizati, sau care necesita ingrijire la pat pentru o perioada de timp predeterminata. Si in cazul lor, riscul de aparitie a ranilor de decubit este crescut.

Este foarte indicat sa o utilizezi si in cazul persoanelor care au deja astfel de leziuni; stimuland circulatia prin masajul delicat pe care il ofera, aceasta saltea grabeste vindecarea si previne agravarea ranilor. Mai mult decat atat, faptul ca pielea este incurajata sa respire poate contribui semnificativ la o vindecare mai rapida a acesteia, caci umezeala este un factor agravant important. 

Salteaua antiescara este recomandata in diverse boli terminale, cand pacientul nu mai are forta sa se deplaseze sau sa se miste in pat; ea poate fi folosita in paralizii, paraplegii si tetraplegii, in boli cronice consumptive, in casexie, boli degenerative, dar si in cazul unor traumatisme severe care impun imobilizare.

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu