Cele mai bune saltele superortopedice

Am modificat articolul ultima data pe: 19.05.24

Modele recomandate in 2024

 

 

Supreme

 

1.Saltea super-ortopedica cu arcuri Supreme (5)Salteaua super ortopedica Supreme are o grosime totala de 27 de centimetri si este valabila in mai multe dimensiuni, cuprinse intre 190×70 cm si 200×200 cm. Structura de sustinere interioara a saltelei este formata din arcuri cu o elasticitate sporita si intarite printr-un proces de aliere cu materiale mai dure.

Distributia arcurilor permite o circulatie continua a aerului in interiorul saltelei. Arcurile intarite, impreuna cu grosimea de 27 de centimetri a saltelei ii ofera produsului un grad de rigiditate crescut. Astfel, suprafata ferma a saltelei va genera un efect super ortopedic asupra corpului, mentinand coloana intr-o pozitie corecta din punct de vedere anatomic. In acest fel, coloana este bine sustinuta pe timpul noptii si vei evita durerile aparute in mod normal in urma unor pozitii vicioase de somn.

Husa exterioara a saltelei este realizata din bumbac si lana 100%, dar incorporeaza si doua fete specifice pentru vara si iarna. Fata de vara a husei este realizata cu o densitate mai mica a fibrelor, permitand astfel circulatia aerului. Fata de iarna este mai bine izolata, realizata cu o densitate crescuta de fibre de lana si bumbac, doua materiale cunoscute pentru calitatile lor de a retine aerul cald. In acelasi timp, materialele ce au intrat in realizarea acestei saltele au fost tratate impotriva acarienilor si microorganismelor ce se dezvolta in mod normal in astfel de medii. Producatorii garanteaza in acest fel un somn cu adevarat linistit si sanatos. In plus, in functie de dimensiunea saltelei, producatorul ofera si 1 sau 2 perne ca bonus. Iar daca iei in considerare si reducerea de pret oferita periodic, poti spune ca ai un raspuns si la intrebarea „unde gasesc cele mai bune preturi la saltele super ortopedice?”

 

Avantaje:

Saltea super ortopedica cu o grosime de 27 de centimetri si dimensiune la alegere.

Structura interioara de sustinere este realizata din arcuri intarite pentru a rezista in timp, iar forma lor permite o buna circulatie a aerului.

Salteaua are un grad de fermitate ridicat si mentine coloana vertebrala intr-o pozitie corecta din punct de vedere anatomic, reducand presiunea asupra sa.

Husa exterioara este realizata din bumbac si lana 100% si are doua fete, de vara si iarna, pentru un confort termic sporit.

Toate materialele folosite in realizarea acestei saltele au fost tratate impotriva microorganismelor si a acarienilor.

 

Dezavantaje:

In functie de dimensiunea aleasa, salteaua este foarte voluminoasa, un detaliu de luat in considerare daca planuiesti sa te muti in viitorul apropiat.

 

 

 

Saltex

 

3.Saltea Superortopedica Saltex (4)Salteaua superortopedica Saltex are o dimensiune de 60×120 centimetri si o grosime totala de 20 de centimetri, dimensiuni potrivite pentru un pat de copii. Produsul este o saltea super ortopedica ieftina si buna si poate transforma orice pat intr-o suprafata confortabila si sigura pentru cel mic. Cunoscuta si sub denumirea „relaxa”, salteaua superortopedica Saltex contine o baza de arcuri de tip Bonell, realizate din otel carbon, structurate si separate din 4 in 4 randuri de spuma poliuretanica acoperita cu un strat de pasla de duritate crescuta.

Pe deasupra arcurilor, dar si a spumei poliuretanice, producatorii au atasat si un strat de vatelina, T.N.T. si poliuretan, cu scopul de a creste confortul si efectul ortopedic oferit. In consecinta, salteaua are o fermitate crescuta si mentine coloana intr-o pozitie anatomica, indiferent de pozitia preferata de somn a copilului.

Din punct de vedere al husei, salteaua are doua fete, una de vara si una de iarna. Fata de vara permite circulatia aerului si evita supraincalzirea organismului, eliminand astfel si punctele de umezeala create. Fata de iarna are o izolatie crescuta, ce ajuta la mentinerea pentru mai mult timp a aerului cald acumulat pe timpul somnului. Per total, salteaua superortopedica Saltex ofera un raport calitate pret foarte bun si poate sa iti raspunda cu succes la intrebarea „unde gasesc cele mai bune preturi la saltele super ortopedice pentru copii?”

 

Avantaje:

Saltea superortopedica cu dimensiunile de 60×120 cm si grosimea de 20 cm, perfecta pentru un pat de mici dimensiuni.

Salteaua incorporeaza arcuri de tip Bonell din otel carbon, cu o structura ce imbina arcurile cu spuma poliuretanica, oferind astfel o fermitate dura si un efect ortopedic crescut.

La suprafata contine un strat de vatelina imbinata cu T.N.T. si poliuretan, create special pentru a creste confortul pe timpul noptii.

Husa saltelei are doua fete, de vara si de iarna, unde o fata permite circulatia aerului, iar cealalta retine aerul cald.

 

Dezavantaje:

Salteaua are dimensiuni mici si poate deveni inutila in cativa ani, odata cu cresterea copilului.

 

 

 

Sensation

 

4.Saltea super-ortopedica cu arcuri Sensation (4)Salteaua super ortopedica Sensation este un produs ce imbina cu mare succes confortul si rigiditatea necesara pentru sustinerea coloanei. Confortabila si odihnitoare, salteaua are o structura de arcuri intarite, iar grosimea totala a sa este de 24 de centimetri.

Deseori durerile de spate sunt cauzate de unele pozitii vicioase ce duc la deshidratarea discului vertebral. Dar structura speciala de arcuri ii ofera saltelei o rigiditate medie spre tare, o caracteristica ce va mentine spatele drept pe timpul noptii.

Husa saltelei are doua fete, una de vara si una de iarna. Fata de vara are in componenta bumbac, care impreuna cu forma arcurilor, contribuie la circulatia aerului si racorirea corpului. In schimb, fata de iarna este mai bine izolata – pe langa bumbac, producatorii au adaugat si multiple fibre de lana. In plus, toate materialele ce intra in componenta au fost tratate impotriva acarienilor si a microorganismelor ce ar putea genera un raspuns alergic din partea organismului.

 

Avantaje:

Saltea cu o grosime de 24 de centimetri si dimensiune ce poate fi aleasa in functie de dorintele cumparatorului.

Include o structura pe arcuri rezistente, caracteristica ce ii ofera o rigiditate medie, dar si un grad de confort crescut.

Husa exterioara a saltelei include doar materiale naturale, precum bumbac si lana 100%.

Salteaua are doua fete, una de vara si una de iarna, unde o fata permite circulatia aerului, iar cealalta retine aerul cald.

Materialele ce intra in componenta saltelei au fost tratate impotriva microorganismeor si acarienilor.

 

Dezavantaje:

In functie de dimensiune, salteaua poate fi foarte voluminoasa si grea, un dezavantaj doar daca planuiti va mutati in viitorul apropiat.

Fermitatea saltelei poate fi putin inconfortabila pentru unii utilizatori.

 

 

 

Saltea super-ortopedica pentru copii

 

6.Saltea super-ortopedica pentru copii (3)-Salteaua super-ortopedica pentru copii este valabila in doua dimensiuni si are o grosime de 17 centimetri. Structura este formata dintr-un miez elastic, realizat din arcuri bitronconice tip Bonnel, sistem utilizat des in productia saltelelor, iar suprafata este impregnata si rigidizata cu pasla. Aceste caracteristici ii ofera saltelei un grad de fermitate crescut, exercitand asupra coloanei efectul ortopedic caracteristic, foarte important mai ales la varsta copilariei.

Salteaua are doua fete, de vara si de iarna, unde partea creata special pentru vara permite circulatia aerului, evitand astfel supraincalzirea corpului, iar partea de iarna este mai bine izolata, retinand caldura mai mult timp.

Salteaua superortopedica pentru copii este valabila in mai multe culori si poate fi folosita pentru o perioada lunga de timp – pana cand cel mic ii depaseste dimensiunile.

 

Avantaje:

Saltea ortopedica pentru copii, valabila in doua dimensiuni, 120 x 60 cm si 140 x 70 cm si cu o grosime de 17 centimetri.

Structura este rigidizata cu pasla, oferind astfel un grad de fermitate crescut necesar pentru a imprima un efect ortopedic.

Husa are doua fete, de vara si de iarna.

 

Dezavantaje:

Materialele din componenta nu au fost supuse unui tratament special antialergic.

Salteaua este realizata doar din materiale sintetice.

 

Cum alegi o saltea superortopedica, buna

 

Ghidul cumparatorului

Desi poate nu te-ai gandit la ea in acest fel, salteaua pe care dormi este una dintre cele mai importante piese de mobilier din casa. Daca vei cauta pareri despre saltele superortopedice exprimate de catre utilizatori, vei vedea ca o saltea de calitate face diferenta intre o noapte tulburata si un somn odihnitor, urmat de o zi plina de energie. Sigur te intrebi „ce este o saltea super ortopedica?” si cum se diferentiaza ea de celelalte produse de acest gen.

Ca sa iti raspundem la aceasta intrebare, dar si la alte necunoscute, am realizat un ghid in care vom prezenta cele mai importante caracteristici incorporate de catre cele mai bune saltele superortopedice:

Tipul saltelei: tipul saltelei se refera la modul in care este realizata salteaua, dar si la continutul acesteia. Saltelele superortopedice se gasesc in mai multe forme. Fie asigura un suport pe baza de arcuri, disponibile de obicei in mai multe forme (arcuri Bonell, arcuri ortopedice tip pocket, arcuri intarite cu materiale sintetice sau organice), fie un suport pe baza de spuma.

Desigur, exista si combinatii intre aceste doua tehnologii, unde o saltea pe baza de arcuri poate include la suprafata si spuma cu memorie, un material ce creste gradul de confort al saltelei. In functie de tipul arcurilor si distributia lor in saltea, produsul isi exercita efectul ortopedic. De obicei, saltelele superortopedice au un grad de fermitate crescut, mentinand coloana intr-o pozitie anatomica corecta, indiferent de pozitia de somn preferata.

Astfel, sunt eliminate durerile de spate cauzate de deshidratarea discului vertebral, un simptom consecutiv pozitiilor vicioase ale coloanei. Pe langa continutul ei, tipul saltelei este influentat si de grosime. Unele pareri despre saltele superortopedice exprimate de expertii in domeniu si de producatori, recomanda ca salteaua aleasa de tine sa aiba o grosime minima de 16 cm. Aceasta caracteristica este destul de importanta, deoarece un produs mai subtire de atat are riscul sa nu exercite un efect ortopedic asupra corpului utilizatorului.

 

Materialele: de obicei, producatorii utilizeaza bumbac, pasla sau spuma poliuretanica pentru realizarea husei, sau captusirea ei. Mai sunt utilizate matasea sau diferite materiale moi, precum siliconul, pentru a creste gradul de confort al saltelei. Este recomandat sa te orientezi spre salteaua ce are un continut crescut de materiale naturale, cum unele materiale sintetice pot declansa un raspuns alergic pentru cei sensibili.

In acelasi timp, materialele naturale din componenta unei saltele retin mai bine aerul cald. Dar cele mai bune saltele superortopedice au de obicei doua fete ale husei, una de vara si una de iarna. Diferenta intre acestea doua este ca fata de vara este realizat dintr-un material ce permite circulatia aerului (tesaturi de poliuretan sau huse ce contin fibra de cocos) iar cea de iarna este realizata din materiale ce retin aerul cald, precum fibrele de bumbac sau lana.

 

Tratament antiacarieni: este cunoscut si faptul ca saltelele, mediu umed si cald, sunt ideale pentru dezvoltarea unor microorganisme periculoase pentru organism. Este important ca salteaua aleasa de tine sa incorporeze materiale tratate impotriva acarienilor si a altor microorganisme, in special daca este o saltea pentru copii. In acelasi timp, o saltea ce permite circulatia aerului nu va incuraja depunerile de umezeala si crearea unui mediu bun de dezvoltarea a bacteriilor.

 

 

 

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu