Cutremur in vis – semnificatia viselor

Am modificat articolul ultima data pe: 24.05.24

 

Avand in vedere gravitatea unui asemenea cataclism, cei mai multi oameni se sperie de vise cu cutremur sau cu alte dezastre naturale. Sa fie cu adevarat motive de ingrijorare, sau din contra, semnificatia visului sa fie una favorabila?

 

In vis, cutremur poate avea semnificatii diverse in functie de ceea ce se intampla, efectiv, de contextul creat. In mare, insa, este un semn ca urmeaza schimbari importante in viata ta, pe plan profesional, personal sau al relatiei de cuplu. 

 

Ce inseamna cand visezi cutremur?

In cazul in care e vorba despre un puternic cutremur in vis, acesta poate fi semnul unei lipse de increderi in propriile forte sau abilitati de a depasi unele situatii. Poate urma o situatie ciudata, care sa iti schimbe perceptia in legatura cu cineva, sau un eveniment iesit din comun, care sa determine schimbari profunde de perceptie a lumii; in orice caz, subconstientul tau se teme ca o astfel de intamplare te va dezechilibra serios. 

Cand este vorba despre interpretare vise, ce visez este legat in general de ceea ce nu stiu ca simt. De aceea, se spune despre vis cu cutremur ca indica necesitatea de a rezolva niste probleme pe care le ai cu tine insuti. Este vorba despre o situatie urgenta, care impune actiune imediata si care va favoriza o trecere deloc lina catre o noua etapa a vietii tale. 

Ce inseamna cand visezi casa daramata

In cazul in care iti apare in vis cutremur cu mari pagube materiale, probabil ca te poti astepta la schimbari majore pe plan profesional. Schimbarea de statut nu este una favorabila, fiind in general vorba despre pierderea unor privilegii sau despre o schimbare de post intr-un alt domeniu.

Daca te intrebi ce inseamna cand visezi perete daramat dupa cutremur, dar fara afectarea bunurilor din casa, iar senzatia din vis nu este una de pierdere majora, probabil ca schimbarile care se prefigureaza nu vor fi atat de dramatice. 

 

Vis cutremur – ce simti?

Este foarte importanta senzatia pe care o ai in vis, in legatura cu cutremurul respectiv. De pilda, daca esti speriat, dar nu ai nici un loc in care sa te adapostesti, e posibil ca situatia neplacuta care urmeaza sa te afecteze in mod direct; pe de alta parte, daca gasesti un loc ferit, in care te simti in siguranta, probabil ca pierderea financiara poate fi evitata, iar tu te poti proteja de evenimente asupra carora ai prea putin control. 

Daca in vis, cutremurul iti produce o spaima puternica, e posibil sa apara o schimbare in bine in viata ta, un imbold care te va ajuta sa isi modifici viziunea asupra lucrurilor si sa imbunatatesti situatia. Poate fi vorba chiar de un inceput favorabil in afacerea ta sau in alte activitati pe care le intreprinzi. 

In vis, cutremur puternic dar in fata caruia nu iti pierzi calmul si echilibrul semnifica o perioada de stabilitate; ai radacini puternice si convingeri ferme si bune, care te ajuta sa depasesti orice evenimente neplacute te pandesc. 

 

Ce fel de cutremur ai visat?

Se spune ca daca visezi un cutremur lung, exista riscul sa iti faci griji in legatura cu starea de sanatate a unui prieten. Daca dimpotriva, cutremurul din vis este unul de scurta durata, e posibil sa ai o perioada in care esti excesiv de nervos sau de iritabil din cauza unor probleme minore de care nu reusesti sa te detasezi. 

Daca in urma cutremurului visezi oameni sub daramaturi, e posibil sa primesti o veste proasta de la cineva aflat la departare. 

Vis cu cutremur in traditia mai multor popoare

In traditia romaneasca, un vis in care se petrece un cutremur, sau in care a avut loc un cutremur caruia tu ii traiesti consecintele, nu este neaparat un semn rau. Batranii spun ca poate fi vorba despre o veste, o schimbare, dar mai presus de orice, despre o victorie, o reusita, finalizarea unui proiect care a insemnat multa munca.

Se spune, insa, ca persii si unele popoare occidentale considera ca orice cutremur aparut in vis prevesteste o schimbare importanta, neasteptata, care iti “cutremura” din radacini sistemul de valori sociale, statutul sau viata. In general, schimbarea are legatura cu viata profesionala: pierderea jobului, retrogradarea, schimbarea functiei, schimbarea jobului sau a carierei, dar nu se poate exclude eventualitatea unor evenimente importante din punct de vedere personal, al convingerilor, sau al relatiilor de familie. 

 

Cutremur – dar nu chiar cutremur

Se poate sa visezi un cutremur, fara sa fie vorba efectiv despre un cutremur mare de pamant, care sa afecteze pe toata lumea. De pilda, poti sa visezi ca se cutremura pamantul sub picioarele tale – in acest caz, poate fi semnalul prevestitor al unor schimbari care te destabilizeaza temporar. Nu e nimic foarte grav, dar iti poate tulbura linistea pentru perioada imediat urmatoare. 

De asemenea e posibil sa vezi cutremurul in vis, sa stii despre el, sa asisti cumva la el din afara, fara sa simti ca esti afectat in mod direct. In acest caz, visul poate prevesti finalizarea unui proiect important, a unor treburi care te-au solicitat mult timp si ti-au consumat o doza mare de energie. Odata cu acest final, vine momentul in care trebuie sa te gandesti la alte perspective, la alte planuri de viitor, la alte initiative – acest gen de schimbare importanta nu te poate lasa linistit si cu siguranta te streseaza, chiar daca nu esti evident constient de asta. 

 

Daca ti se intampla frecvent sa ai vise ciudate sau foarte intense, care cauzeaza panica, spaima, emotii negative, poti lua in calcul practicarea unor tehnici de relaxare inainte de culcare. O camera bine aerisita, o scurta meditatie, controlul respiratiei, evitarea ecranelor cu o ora inainte de a te baga in pat pot fi de ajutor. De asemenea, recomandam eventuala folosire a unor perne electrice in cazul in care ai probleme cu dureri de spate de exemplu, pentru a-ti relaxa musculatura. 

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu