Pareri despre sacul de dormit Pinguin Expert

Am modificat articolul ultima data pe: 16.06.24

 

Avantaje

Este un produs conceput sa fie folosit in conditii extreme de temperatura, iarna, pe munte.

Are o structura excelent gandita pentru o protectie maxima.

Este usor de transportat, avand volum si greutate mici, deci poate fi inclus in rucsac.

Dimensiunile il fac adecvat pentru orice adult de inaltime medie.

 

Dezavantaj

Pretul de achizitie este unul ridicat, daca e sa ne referim la categoria foarte generala a sacilor de dormit; pe de alta parte, daca ne gandim la faptul ca discutam despre un produs proiectat si fabricat sa asigure supravietuirea in conditii limita de iarna, consideram ca el poate fi achizitionat cu costuri accesibile. 

 

 

AVANTAJELE EXPLICATE

Pinguin Expert este, cu siguranta, o oferta unica printre acei saci de dormit (aici o lista comparativa) care merita atentia cumparatorilor pasionati de calatorie si de aventura. Si spunem asta pentru ca acest produs iti ofera o zona termica generoasa, cuprinsa intre -9 si -37 grade Celsius, cu punctul de confort indicat de catre producator la -17 grade Celsius.

Aceasta excelenta protectie se datoreaza, in primul rand, umpluturii denumita BHB micro 400 (2 x 150) g/mp, care a inlocuit straturile izolatoare anterioare, reprezentate de PrimaLoft Sport si Polarguard 3D. Aceasta schimbare a unor materiale cu traditie, de altfel, s-a datorat rezultatelor testelor de laborator, in care BHB micro a demonstrat un grad superior de rezistenta termica. 

 

 

Umplutura este reprezentata de microfibre gaurite, cu suprafata siliconizata, capabile sa lege un numar mare de molecule de aer si, deci, sa ofere izolatie termica optima. Insa nu este singura calitate a fibrelor siliconizate: dimensiunile si densitatea lor formeaza o bariera eficienta impotriva umiditatii, astfel ca interiorul sacului ramane uscat si cald chiar si in cazul unei umiditati exterioare ridicate. 

Nu este, insa, singurul element care confera acest nivel superior de izolare termica; la el contribuie si alte particularitati de design. De pilda, fermoarul dublu, cu dublu sens, e echipat cu protectie termica; gulerul ajustabil imparte sacul in doua sectiuni, separand zona capului, unde este necesara circulatia aerului, de cea a corpului, care va fi inchisa pentru minimizarea pierderilor de caldura. Exteriorul este confectionat din nylon Rip Stop DWR, rezistent la solicitari mecanice si la apa, iar interiorul din polyester micro. 

Fiind proiectat sa fie transportat in rucsac, in ture montane lungi, acest sac de dormit pastreaza dimensiuni si greutate reduse. Impachetat, el masoara 25 x 43/30 cm, sacul de compresie reducandu-i volumul cu 40%. Greutatea este de numai 2 kg, ceea ce demonstreaza ca materialul izolator este, pana la capat, un substitut ideal al pufului de gasca, preferat pana de curand. 

In ceea ce priveste dimensiunile, acest model are o lungime de 195 cm, fiind adecvat inclusiv pentru majoritatea barbatilor. Latimea maxima, in zona umerilor, este de 85 cm, ea reducandu-se la 55 cm la extremitatea destinata picioarelor. 

 

Concluzie

Consideram ca este una dintre cele mai bune variante pentru care poate opta un profesionist care planifica iesiri de iarna, in conditii de temperatura extrema, si care doreste o echipare de buna calitate, care sa ii garanteze supravietuirea. Toti parametrii acestui produs sunt special ganditi astfel incat sa asigure o experienta sigura si confortabila. 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu