Pareri despre sacul de dormit Trimm Balance Extrem

Am modificat articolul ultima data pe: 24.05.24

 

Avantaje

Este un produs destinat utilizatorilor care se expun unor temperaturi extreme.

Are dimensiuni si greutate reduse, raportat la intervalul de confort termic.

Este confectionat din materiale de top.

Se caracterizeaza prin intretinere foarte usoara. 

 

Dezavantaj

Este un sac mumie, ceea ce multi dintre cumparatori considera ca este oarecum incomod, in comparatie cu sacii de dormit de forma dreptunghiulara. Optiunea producatorului este, insa, de inteles, avand in vedere ca acest design este cel mai eficient in materie de pastrare a caldurii, lucru foarte important in situatiile pentru care a fost proiectata aceasta piesa. 

 

 

AVANTAJELE EXPLICATE

Produsul pe care ti-l propunem este unul de calitate superioara, adecvat utilizarii in conditii de temperaturi extreme. 

Zona termica indicata de catre producator este cuprinsa intre -2 si -25 de grade Celsius, cu valoarea de confort termic la -8 grade Celsius, ceea ce inseamna ca produsul este potrivit persoanelor care obisnuiesc sa faca ture montane de iarna si au nevoie de o protectie termica optima. 

Pentru ca pierderile de caldura sa fie minime, fermoarul cuplabil este prevazut, in plus, cu un aparator si un izolator termic. 

 

 

Desi ofera o protectie termica superioara, sacul de dormit pe care ti-l propunem ramane intr-un interval de dimensiuni adecvat celor ce calatoresc cu rucsacul in spate: in sacul de compresie, volumul este redus cu pana la 40%, greutatea totala a piesei fiind de 1.55 kg.

Insa ceea ce impresioneaza la acest produs si il face sa fie considerat unul dintre cei mai buni saci de dormit este structura: exteriorul este fabricat din nylon (DWR (Durable Water Repellent), interiorul este 100% nylon, iar materialul interior este reprezentat de fibre spiralate de poliester, cu 7 canale interioare, care includ aer ce ofera o excelenta izolare termica, chiar si in conditii de umiditate crescuta. 

O caracteristica importanta a acestei umpluturi este ca, dupa comprimarea necesara pentru transport, ea isi revine foarte repede la forma initiala, fara sa isi stirbeasca din capacitatea de a ingloba aerul cu functie de protectie termica. Aceste fibre sintetice au capacitate de absorbtie zero, deci nu se vor umezi de la vapori; udate, se usuca extraordinar de repede. 

Avand in vedere materialul din care este fabricata umplutura, sacul de dormit reprezinta o alternativa inclusiv pentru persoanele care sufera de diferite alergii. In sfarsit, tratarea fibrelor cu un strat subtire de silicon reduce frecarea dintre ele si contribuie la fixarea in interiorul husei.

Probabil ca te gandesti ca un produs de o asemenea calitate necesita o intretinere pretentioasa, dar lucrurile nu stau deloc asa. 

Sacul poate fi spalat si uscat normal; utilizatorii indragostiti de echipamentul lor sustin, totusi, ca pentru a-i spori durabilitatea, e preferabil sa fie spalat de mana, cu detergent special pentru articole sportive, in apa usor calduta, dupa care sa fie lasat sa se scurga natural si sa se usuce la aer. Avand in vedere ca interiorul nu absoarbe apa, nu vei avea de asteptat prea mult pana la uscarea completa! 

 

Concluzie

Acest sac de dormit este o alegere practica, inteleapta si accesibila pentru pasionatii de calatorie care se vad pusi relativ frecvent in postura de a infrunta conditii meteorologice relativ ostile, carora trebuie sa le faca fata cu succes. Materialele, structura si modul de intretinere sunt special proiectate pentru drumetii de iarna. 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu