Semnificatia viselor: bunica decedata

Am modificat articolul ultima data pe: 24.05.24

 

Visul este privit de unii oameni ca fiind o veritabila poarta catre o alta lume: fie o lume de dincolo, fie universul secret al subconstientului fiecaruia dintre noi. Asadar, ce inseamna cand visezi pe cineva mort in vis?

 

Exista mai multe interpretari care pot fi oferite ca raspuns la intrebarea ce inseamna cand visezi pe cineva care a murit. Fenomenul a fost cercetat atat de catre oamenii de stiinta cat si de persoane cu capacitati extrasenzoriale, iar observatiile lor sunt interesante. 

 

Ce inseamna cand visezi bunica care a murit?

Atunci cand in vis iti apare o persoana apropiata care nu mai este pe aceasta lume, e firesc sa te simti bulversat si sa iti pui unele intrebari. De pilda, ce inseamna cand visezi un parinte care a murit?

Este foarte important modul in care decurge actiunea din vis. De pilda, daca in aceste vise cu persoane decedate ele participa in mod firesc la activitatile familiei, se spune ca atat sufletul lor, cat si al tau, s-au impacat cu pierderea suferita si cu decesul. 

In unele vise cu mortii care vorbesc persoanele dragi, duse dintre noi, ofera sfaturi de viata si au un rol de ghid spiritual; in general, din aceste vise te trezesti impacat, cu un sentiment de bine si de protectie. 

Ce inseamna cand visezi pe cineva mort in vis?

In general, in aceste vise persoana decedata este cineva drag sau apropiat, care este in viata in realitate. Orice vis despre moarte este menit sa ne “scuture” un pic, si insasi moartea din vis prevesteste o schimbare importanta in viata noastra. Dar in popor se spune ca atunci cand visezi ca moare cineva apropiat, de fapt “ii moare moartea”, adica urmeaza sa i se intample ceva foarte bun. 

Ce inseamna cand plangi in vis in legatura cu moartea cuiva? In acest caz, schimbarile care se apropie si care vor modifica cursul vietii tale s-ar putea sa te faca sa suferi. Uneori, daca moartea persoanei respective te lasa neputincios, e posibil ca subconstientul tau sa se simta vinovat ca nu ai reusit sa intervii mai mult pentru a o ajuta. 

Ce inseamna cand visezi mortii din familie?

In functie de propriile convingeri religioase, aparitia in vis a mortilor din propria familie poate avea diferite implicatii. Daca intrebi batranele de la tara ce inseamna cand visezi bunica care a murit, ele iti vor spune sa dai de pomana pentru sufletul ei si sa vorbesti cu preotul sa ii organizati o slujba religioasa.

Pe de alta parte, alte interpretari sunt ceva mai relaxate si considera ca aparitia in vis a rudelor dragi este un fel de semn trimis de lumea de dincolo. Un vis cu imbratisare de la persoana decedata poate fi semnul ca iti este dor de ea si ca ea incearca sa iti transmita un mesaj ca ii este bine acolo unde se afla. 

In cazul in care esti ortodox practicant, visele in care apar persoane apropiate care au decedat pot fi un indemn sa dai ceva de pomana. Cele mai importante pomeni se fac dupa un an de la deces cand, in functie de posibilitati, se ofera hainele mortului, dar si alte obiecte care i-au apartinut, de pilda pilote, perne sau chiar o saltea de pat. O asemenea jertfa e posibil sa il ajute sa “doarma” linistit, iar pe tine sa te scuteasca de asemenea vise tulburatoare. 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu