Semnificatia viselor cu serpi

Am modificat articolul ultima data pe: 24.05.24

 

Ce inseamna cand visezi sarpe? Iata o intrebare pe care si-o pun frecvent cititorii nostri, caci nu e tocmai obisnuit sa visam asemenea lucruri. In continuare, cateva detalii despre interpretarile oferite de catre specialisti. 

 

Multe persoane cauta un ghid pentru dezlegare vise atunci cand se trezesc dintr-un somn bantuit de serpi – unele dintre cele mai temute reptile, care starnesc valuri de teama si antipatie. Semnificatia viselor cu serpi variaza mult, in functie de contextul in care apar aceste creaturi. In continuare, cateva detalii despre vise cu serpi

 

Ce inseamna daca visezi serpi in apa?

Visele in care apar serpi in apa sunt relativ rare, dar ele sunt corelate cu emotii si trairi primare, care stau ascunse in subconstient si ne influenteaza vietile. Fie ca e vorba despre frici ascunse sau despre un proces de vindecare emotionala, cursul vietii poate fi influentat si schimbat in viitorul apropiat.

Un sarpe de apa care inoata linistit in ape calme este in general martorul tacut al unor emotii pozitive. Dar daca sarpele te musca in timp ce inoti, probabil e vorba despre un avertisment ca trebuie sa acorzi mai multa atentie emotiilor personale.

Un sarpe cu comportament prietenos sau un sarpe indiferent fata de tine sugereaza ca esti impacat cu propriile emotii, sau dorinta de a scapa de unele griji pe care le ai in legatura cu o relatie sau o anumita situatie. 

Interpretare vise cu sarpe in functie de culoarea acestuia

Evident ca serpi in vis aparuti la cineva care are un sarpe ca animal de companie au o semnificatie profund diferita decat serpii din visul cuiva care sufera de o fobie puternica. Chiar si asa, un sarpe negru mat anunta primejdii si ghinion, in timp ce unul negru si stralucitor poate insemna ca partenerul de viata nu se potriveste dorintelor si aspiratiilor tale. 

Cand visezi sarpe alb, acesta face referire la profunzimea sufletului. Sarpele verde sugereaza conexiunea ta cu subconstientul si cu eu-l profund. El indeamna la revenire la ceea ce e important pentru propria persoana, la speranta si la legaturi sincere. Transformarea care urmeaza este una naturala, interioara, care se poate concretiza si in relatii sau proiecte noi. 

Sarpele galben face referire la intelect si intuitie si la modul in care le folosesti pentru a depasi obstacolele vietii. Poate fi un apel la actiune, sau un semnal de alarma legat de o tradare – cel mai adesea tradarea propriilor emotii, concepte sau idei.

Sarpele rosu combina pasiunea sugerata de aceasta culoare cu ideea de avertisment insuflata de sarpe. Chinezii sustin ca sarpele rosu prevesteste evenimente fericite: casatorie, nasterea unui copil, insanatosire. Sarpele roz pare sa fie prevestitor pentru vizita cuiva. 

 

Ce inseamna cand visezi sarpe care te musca?

In ghidurile pentru talmacire vise atunci cand sarpele te musca, e bine sa te analizezi atent si sa descoperi ce temeri sau ingrijorari ascunse te pandesc. Fiind greu de observat, serpii sunt sugestivi pentru inamici ascunsi, tradari, incidente neplacute. 

 

Ce inseamna cand visezi pui de sarpe?

Cel mai adesea este vorba de pui de sarpe de casa, o specie inofensiva in realitate. De altfel, in traditia populara, sarpele de casa este considerat un semn bun si trebuie protejat si hranit. Serpii mici pot sugera un potential neexplorat suficient, caci sarpele poate fi asociat si cu intelepciunea sau forta.

Puiul de sarpe poate simboliza si subestimarea pericolului care te pandeste; omorarea in vis a puiului de sarpe sugereaza depasirea acestei situatii. 

 

Ce inseamna cand visezi sarpe cu doua capete?

Sarpele cu doua capete aparut in vis poate simboliza atat existenta unor optiuni contradictorii, cat si ambivalenta proprie sau a cuiva din anturajul apropiat. Un sarpe cu mai multe capete poate sugera existenta mai multor motive de ingrijorare in viata de zi cu zi.

Daca sarpele are cate un cap la fiecare capat al corpului, viata reala te suprasolicita in directii diferite. Sarpele cu doua capete in locul unuia singur poate sugera cooperarea si munca de echipa. Omorarea sarpelui cu doua capete poate fi sugestiva pentru oprirea unei relatii

Ce inseamna cand visezi un sarpe cu clopotei?

Cand pui seara capul pe o perna buna, iar in vis apare un sarpe cu clopotei, e posibil sa fie vorba despre un avertisment legat de o situatie de ostilitate evidenta. In functie de cum te raportezi in vis la intreaga situatie, amenintarea poate sa ti se adreseze sau, dimpotriva, poate sa porneasca de la tine si sa li se adreseze celorlalti.

Sarpele cu clopotei care te musca in vis poate avea semnificatia constientizarii unei situatii periculoase, in care nu ai reactionat asa cum ar fi trebuit. Coada unui sarpe cu clopotei atrage atentia asupra unor avertismente false

Avertismentul sonor al sarpelui cu clopotei, care ramane totusi ascuns, poate indica sansele de a repara o greseala din trecut.

 

Alte vise cu sarpe, in interpretari vechi

Exista o multime de ipostaze in care pot aparea serpii in vise. Prezenta lor i-a fascinat dintotdeauna pe oameni, asa ca exista multe interpretari ale acestor personaje onirice, unele dintre ele foarte stravechi.

Daca visezi ca ai un sarpe, poate fi vorba despre un eveniment fericit. Daca, in vis, calci un sarpe, probabil ca esti inconjurat si in realitate de prieteni credinciosi. Un sarpe de casa in vis indica un partener de viata credincios.

Un sarpe care se lasa vazut de la distanta sugereaza o tradare sau o situatie de compromis. Un sarpe care doarme sugereaza o perioada de inactivitate. Despre sarpele care fuge se spunea ca aduce vremuri tulburi, in timp ce sarpele in iarba, in  mediul lui natural, prevesteste noroc in dragoste.

Sarpele mic poate fi semnul unor bucurii sau al unor necazuri, in functie de contextul in care apare. Sarpele mare poate fi un semnal de alarma ca partenerul de viata te inseala sau te va insela in viitor. 

 

Pe langa simbolismul legat de propriul subconstient, sarpele are si o interpretare secundara care il considera un simbol falic al sexualitatii si fertilitatii. In perioada anterioara crestinismul, sarpele era simbolul unui zeu vindecator, prin urmare vitalitatea sa si modul in care se strecoara si aluneca peste obstacole ii confera semnificatii complexe care ar trebui interpretate in functie de contextul in care apare. 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu